Rouw/afscheidsreportage

Een rouwreportage biedt troost.

De eerste dagen na een overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Omdat er veel moet worden geregeld, zal het echte gemis veelal na de uitvaart komen. Tijdens de uitvaart probeer je alles bewust mee te maken, maar er zal door het eigen verdriet veel momenten verloren gaan. Een fotoreportage in de vorm van een fotoboek kan een middel zijn om het verlies te verwerken.

Een rouwreportage biedt ook troost voor familie en vrienden in het buitenland, die tijdens de begrafenis of crematie niet aanwezig kunnen zijn.

RouwreportageHerinneringsfoto’s.

Het is steeds gebruikelijker om in de laatste levensfase van een ernstig zieke dierbare een fotoreportage te laten maken. Dit kan een mooi portret zijn of samen met alle dierbaren. De locatie kan in de vertrouwde omgeving thuis, bij ons in de studio of op een plek waar speciale herinneringen liggen.

“Over een week zal Oscar dit leven verlaten. Alles is voor dit afscheid weloverwogen geregeld. Oscar heeft geprobeerd zijn ziekte te overwinnen, maar hij heeft de strijd moeten opgeven. Samen met zijn dierbaren heeft hij besloten om met elkaar het leven te vieren en op een mooie en waardige manier afscheid te nemen”.

De herinneringsfoto’s van de liefdevolle momenten uit deze fotoreportage worden vaak gebruikt tijdens de ceremonie.

Ieder afscheid is uniek.

Naast de uitvaart bestaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld ook de avondwake, condoleance, of het uitstrooien van de as vast te leggen. De foto’s worden in hoge resolutie op een usb-stick geplaatst, die ik persoonlijk kom afleveren of aangetekend verzend.

Wat kun je verwachten?

  • Telefonisch overleg vindt vooraf plaats met uitvaartleider en/of familie
  • Een fotograaf die verdriet begrijpt en onzichtbaar aanwezig is.
  • Professioneel fotoboek kan worden gemaakt. Voorbeelden zijn in onze fotostudio in te zien.
  • Denk ook aan een extra exemplaar van het gemaakte album. Kinderen en andere familieleden maakt u vaak blij met een eigen album. Deze zijn zeer voordelig, want de opmaakkosten zijn reeds bij het eerste album berekent.
  • Er wordt een lay-out met een voorlopige invulling van het boek samengesteld. Samen is er overleg over welke foto’s er in mogen blijven en welke eventueel niet, alvorens het gedrukt wordt.

Tarieven

  • € 95,- per uur inclusief b.t.w.
  • Een fotoalbum van de uitvaart is vanaf € 125,- aan te schaffen.
  • Prijzen zijn afhankelijk van de persoonlijke invulling van een afscheid en zijn op aanvraag. Graag maken wij een passende offerte. Neem hiervoor contact op of bel direct met Coby Bergsma 06-48582728

Heel veel sterkte wens ik u in deze moeilijk tijd toe. Ik hoop dat ik met mijn afscheidsreportage u veel steun kan bieden.