Newborn fotografie

WAAROM EEN NEWBORN REPORTAGE BIJ BERGSMA-LIFESTYLE?

Bij een newborn fotoreportage is het de kunst om liefdevolle momenten op een spontane manier vast te leggen. Als fotografe heb ik ruime ervaring met newborn fotografie en voel ik feilloos aan welke momenten voor jullie dierbaar zijn. Veiligheid, comfort en hygiëne voor de baby staat bij mij altijd voorop.  De kleine ukkepuk bepaalt het ritme van de newborn fotoshoot. En is de kleine niet in zijn of haar hum, dan wordt er extra tijd ingeruimd voor een extra knuffel of voeding.

PLANNING NEWBORN FOTOSHOOT

De beste periode voor een newborn fotoshoot na een natuurlijke bevalling kan worden gepland tussen 7 en 14 dagen. Voor een bevalling via een keizersnede adviseer ik een newborn reportage tussen 10 en 21 dagen.  Zodra  jullie kleine zijn/haar temperatuur goed kan vasthouden en mama zich goed genoeg voelt, kan de foto shoot plaatsvinden. Wacht niet te lang want na ongeveer 2 weken zal die schattige foetushouding snel verdwijnen, die een new born reportage zo aandoenlijk maakt.

Een newborn reportage vindt bij voorkeur thuis plaats, omdat dit voor de moeder en de pasgeborene(n) de meest ideale situatie is. Als de kleine twee weken oud is kan de reportage eventueel ook bij ons in de studio worden gemaakt. De reportage bij jullie thuis duurt circa 3 tot 4 uur inclusief voorbereidingstijd en ongeveer 2,5 tot 3 uur in onze studio. Het klinkt misschien lang, maar er is veel geduld nodig voor een newborn reportage.  Er is dan ook voldoende tijd om je baby tussendoor te voeden en te verschonen. De baby bepaalt het tempo van de fotoshoot.

Het is raadzaam om al vroeg tijdens je zwangerschap de newborn fotoshoot te reserveren. Het zou jammer zijn als je in de laatste maand van je zwangerschap een reservering maakt en ik je moet teleurstellen omdat ik rond jouw uitgerekende datum al vol geboekt ben.

 

 

 

WAT KUN JE VERWACHTEN BIJ ONZE NEW BORN FOTOSHOOT?

 • Je kunt als moeder ervoor kiezen om alleen met de baby op de foto te gaan, of samen met je partner of met het gehele gezin
 • Ik reken voor extra personen op de foto geen extra kosten
 • Jullie ontvangen minimaal 20 door mij geselecteerde digitale foto’s in kleur en zwart/wit in een hoge resolutie. Als ik meer foto’s bewerk krijgen jullie deze zonder bijbetaling erbij
 • Een fotoshoot bij jullie thuis duurt circa 3 tot 4 uur en bij ons in de fotostudio 2,5 tot 3 uur
 • Tijdens het fotograferen maak ik het liefst gebruik van daglicht. Indien nodig zal ik daglichtlamp gebruiken
 • Ik heb heel veel leuke accessoires en schattige kleding om een keuze uit te maken. Meestal probeer ik twee tot drie verschillende setjes op te bouwen. Maar alles hangt af van de bui en het slaappatroon van de baby.
 • Optioneel is visagie erbij te boeken
 • Optioneel is een professioneel fotoalbum  te bestellen. Jullie beslissen zelf welke foto’s in het album komen. De albums zijn in diverse maten en materialen verkrijgbaar.
 • Na de reservering ontvangen jullie een lijst met handige tips om je voor te bereiden voor de newborn fotoshoot en een bevestiging van de gemaakte afspraken.
 • Na de reportage ontvangen jullie de factuur en ga ik aan de slag met het bewerken van de foto’s. Dit zal zo’n 2 a 4 weken in beslag nemen.
 • De foto’s worden digitaal in een hoge resolutie via Wetransfer aangeleverd.

TARIEVEN:

Zwangerschapsfotografie: € 125,-in onze studio of  op een buiten locatie (*)

Zwangerschapsfotografie: € 185,- in onze studio en op een buiten locatie (*)

Eerste uren na de geboortereportage:  € 395,-, inclusief een mini fotoalbum 15×15

Geboortefotografie bij een geplande keizersnede: € 650,-, inclusief een fotoalbum 20×20.

Geboortefotografie bij een natuurlijke bevalling: € 798,-, inclusief een fotoalbum 20×20.

Newborn fotografie: € 185,- (*)

New born reportage in combinatie met een zwangerschapsfotografie in onze studio “of” op een buiten locatie : € 279,- (*)

New born reportage  in combinatie met een zwangerschapsfotografie in onze studio “en” op een buiten locatie: € 349,- (*)

Foto album: Prijzen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal, formaat van het boek en aantal bladzijden. Vanaf € 75,- maak ik graag een fotoboek.

Visagie en eventueel haarstyling voor de aanstaande mama: € 25,-

Totaal pakket voor een geplande keizersnede  € 845,- Zwangerschaps-, new born- en een geboortefotografie reportage, inclusief een fotoalbum 20×20, USB stick (aangetekende verzending), geen reiskosten in Nederland en grensstreek België/Duitsland. Na reservering en een aanbetaling van 25% van het totaalbedrag staat jullie geboortereportage vast.

Totaal pakket voor een natuurlijke bevalling € 995,- Zwangerschaps-, new born- en een geboorte fotografie reportage, inclusief een fotoalbum 20×20, USB stick (aangetekende verzending), geen reiskosten in Nederland en grensstreek België/Duitsland. Na reservering en een aanbetaling van 25% van het totaalbedrag staat jullie geboortereportage vast.

(* ) Reiskosten: 0,19 per km indien meer dan 20 km buiten postcode 8331 GM en parkeerkosten.

Copyright ©2018 Bergsma-lifestyle