Newborn fotografie

WAAROM EEN NEWBORN REPORTAGE BIJ BERGSMA-LIFESTYLE?

Bij een newborn fotoreportage is het de kunst om liefdevolle momenten op een spontane manier vast te leggen. Als fotografe heb ik ruime ervaring met newborn fotografie en voel ik feilloos aan welke momenten voor jullie dierbaar zijn. Veiligheid, comfort en hygiëne voor de baby staat bij mij altijd voorop.  De kleine ukkepuk bepaalt het ritme van de newborn fotoshoot. En is de kleine niet in zijn of haar hum, dan wordt er extra tijd ingeruimd voor een extra knuffel of voeding.

PLANNING NEWBORN FOTOSHOOT

Baby’s slapen de eerste weken veel. Een slapende baby is makkelijker te poseren en in verschillende houdingen te leggen. Na een natuurlijke bevalling adviseer ik om de foto’s tussen 2 en 3 weken te maken. Baby’s hebben dan ook nog die schattige foetushouding.

Voor een bevalling via een keizersnede adviseer ik een newborn reportage vanaf 21 dagen uit te voeren.

Het is belangrijk dat jullie kleine zijn/haar temperatuur goed kan vasthouden en mama zich fit genoeg voelt.

FOTO’S KUNNEN BIJ JULLIE THUIS OF IN ONZE STUDIO WORDEN GEMAAKT.

Een newborn reportage vindt bij voorkeur thuis plaats, omdat dit voor de moeder en de pasgeborene(n) de meest ideale situatie is. De reportage kan ook bij ons in de studio worden gemaakt. De reportage bij jullie thuis duurt circa 3 tot 4 uur. Dit is inclusief de voorbereidingstijd voor o.a. het opzetten van een kleine studio. De reportage in onze studio duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Het klinkt misschien lang, maar er is veel geduld nodig voor een newborn reportage.  Er is dan ook voldoende tijd om je baby tussendoor te voeden en te verschonen. De baby bepaalt het tempo van de fotoshoot.

Het is raadzaam om al vroeg tijdens je zwangerschap de newborn fotoshoot te reserveren. Het zou jammer zijn als je in de laatste maand van je zwangerschap een reservering maakt en ik je moet teleurstellen,  omdat ik rond jouw uitgerekende datum al vol geboekt ben.

WAT KUN JE VERWACHTEN BIJ ONZE NEW BORN FOTOSHOOT?

 • Jullie ontvangen 10, 20 of 35 digitale foto’s in kleur en zwart/wit in een hoge resolutie.
 • Een fotoshoot bij jullie thuis duurt circa 3 tot 4 uur en bij ons in de fotostudio 2,5 tot 3 uur.
 • Tijdens het fotograferen maak ik het liefst gebruik van daglicht. Indien nodig zal ik daglichtlamp gebruiken
 • Je kunt gebruik maken van diverse new born kleertjes en accessoires.
 • Ik maak gebruik van twee tot drie verschillende achtergronden/decors.
 • Optioneel is visagie erbij te boeken
 • Optioneel is een professioneel fotoalbum  te bestellen. Jullie beslissen zelf welke foto’s in het album komen. De albums zijn in diverse maten en materialen verkrijgbaar.
 • Na de reservering ontvangen jullie een lijst met handige tips om je voor te bereiden voor de newborn fotoshoot en een bevestiging van de gemaakte afspraken.
 • Na de reportage ontvangen jullie de factuur en ga ik aan de slag met het bewerken van de foto’s. Dit zal zo’n 2 a 3 weken in beslag nemen.
 • De foto’s worden digitaal in een hoge resolutie via Wetransfer aangeleverd.

TARIEVEN:

Zwangerschaps reportage: € 125,-in onze studio of  op een buiten locatie, minimaal 10 foto’s.

Zwangerschaps reportage: € 185,- in onze studio en op een buiten locatie, minimaal 10 foto’s.

Eerste uren na de geboortereportage:  € 225,- In het ziekenhuis of bij jullie thuis.

Geboortefotografie bij een geplande keizersnede: € 498,-, inclusief een fotoalbum 20×20.

Geboortefotografie bij een natuurlijke bevalling: € 698,-, inclusief een fotoalbum 20×20.

Newborn reportage:

 • New born reportage in onze studio of bij jullie thuis , max.  10 foto’s    €  175,-
 • New born reportage in onze studio of bij jullie thuis, max.  20 foto’s    €  195,-
 • New born reportage in onze studio of bij jullie thuis, min.   35 foto’s    €  225,-

Combinatie pakket zwangerschaps- en een new born reportage:

New born reportage pakket (max. 10 foto’s) in combinatie met zwangerschapsfotografie in onze studio of op een buitenlocatie :  € 285,-

New born reportage pakket (max. 10 foto’s) in combinatie met zwangerschapsfotografie in onze studio én op een buitenlocatie :  € 345,-

New born reportage pakket (max. 20 foto’s) in combinatie met zwangerschapsfotografie in onze studio of op een buitenlocatie :  € 305,-

New born reportage pakket (max. 20 foto’s) in combinatie met zwangerschapsfotografie in onze studio én op een buitenlocatie : € 350,-

New born reportage pakket (circa 35 foto’s) in combinatie met zwangerschapsfotografie in onze studio of op een buitenlocatie : € 325,-

New born reportage pakket (circa 35 foto’s) in combinatie met zwangerschapsfotografie in onze studio en op een buitenlocatie: € 385,-

Foto album: Prijzen zijn afhankelijk van het gekozen materiaal, formaat van het boek, aantal bladzijden en andere extra’s.

 • Standaard fotoalbum  15 x 15  cm vanaf  € 75,-
 • Standaard fotoalbum 20 x 20 cm vanaf  € 95,-

Visagie en eventueel haarstyling voor de aanstaande mama: € 20,-

Totaal pakket voor een geplande keizersnede  € 795,- Zwangerschaps-, new born- en een geboortefotografie reportage, inclusief een fotoalbum 20×20, USB stick (aangetekende verzending), geen reiskosten in Nederland en grensstreek België/Duitsland. Na reservering en een aanbetaling van 25% van het totaalbedrag staat jullie geboortereportage vast.

Totaal pakket voor een natuurlijke bevalling € 995,- Zwangerschaps-, new born- en een geboorte fotografie reportage, inclusief een fotoalbum 20×20, USB stick (aangetekende verzending), geen reiskosten in Nederland en grensstreek België/Duitsland. Na reservering en een aanbetaling van 25% van het totaalbedrag staat jullie geboortereportage vast.

Reiskosten: 0,19 per km indien meer dan 20 km buiten postcode 8331 GM en parkeerkosten.