Tips photoshoot

Tips voor een fotoshoot bij Bergsma-lifestyle en Bergsma-photography

Een fotoshoot is een klein feestje met als toetje een prachtige fotoserie van jezelf. Sommige mensen zijn natuur talenten in het model staan, maar sommige hebben er wat meer moeite mee. In het begin zal je misschien een beetje gespannen zijn. Het klinkt misschien gek, maar door thuis wat voor de spiegel te oefenen, zul je tijdens de fotoshoot zelfverzekerder en makkelijker voor de camera staan.

fotoshootProbeer eens of je jezelf een aantal uitdrukkingen eigen kunt maken zoals,  dromerig, vrolijk, uitbundig, bekakt, koel/afstandelijk, verleidelijk, leeg, verdrietig. Het werkt heel prettig als je deze uitdrukkingen op commando kunt oproepen en deze naar de camera kunt projecteren. De “lege blik” wordt vaak in bladen gebruikt. Je ademt voorzichtig tussen uw lippen door, waardoor jouw lippen op een natuurlijke manier iets van elkaar af komen te staan.

Zorg voor rust in de kleding. Drukke prints en logo´s leiden de aandacht af van het gezicht. Vermijd in die zin ook grove structuren, blokken, strepen en dergelijke. Een kledingstuk met een egale kleur voor een groepsfoto is het mooist, zodat het accent op de gezichten komt te liggen. Als je jouw blauwe ogen wilt accentueren, dan is mijn advies om een blauw kledingstuk te dragen in de kleur van je ogen.

Zorg dat je de kleding voor een groepsportret op elkaar afstemt, omdat dit het eindresultaat beïnvloedt. Hoe je dit doet hangt in eerste instantie af van jouw persoonlijke smaak. Je kunt om rust in de foto te creëren dit op verschillende manieren doen door bijvoorbeeld twee kleuren (bijvoorbeeld jeans met een wit shirt) te dragen of kleurtinten te gebruiken die op elkaar zijn afgestemd. Bedenk ook dat als iedereen in een lichte kleur gekleed is, die ene persoon in het zwart er heel erg uitspringt. En liever geen dikke winterse trui, terwijl de ander een zomers hemdje draagt.

Femmy 1
Model Femmy

Vergeet de accessoires niet. Een kleurige sjaal, ketting of riem kan juist iets feestelijks geven! Frisse kleuren werken over het algemeen het beste! Sombere en donkere kleuren komen ook op de foto somber over.

Wil je de foto’s zowel zakelijk als privé gebruiken? Zorg dan ook voor een kledingstuk met een wat zakelijker uitstraling. Bijvoorbeeld een jasje met een sjaal. Er wordt tijdens iedere photoshoot wat close-ups van jouw gezicht. gemaakt. Deze zijn vaak multi-inzetbaar voor social media.

Neem gerust voorbeeld afbeeldingen mee uit tijdschriften van houdingen hoe jij het liefst gefotografeerd wilt worden. Geef duidelijk aan of je specifieke wensen hebt qua fotografie en voor welke reden je de foto wilt laten maken.

Zorg dat je haar schoon gewassen is, eventueel goed in model is geföhnd. En wees zuinig met haargel gebruik.

Liever geen te zware make-up aanbrengen, omdat voor fotografie een andere techniek van opmaken is gewenst. Als visagiste/styliste kan ik jou eventueel adviseren over je outfit en tegen een vergoeding een visagie behandeling geven.

Heb je nog vragen, neem gerust contact met mij op.

Veel plezier met de voorbereiding!

 

 

Copyright @2018 Bergsma-lifestyle en Bergsma-photography