Tips photoshoot

Tips voor een fotoshoot bij Bergsma-lifestyle en Bergsma-photography

Een fotoshoot is een klein feestje met als toetje een prachtige fotoserie van jezelf. Sommige mensen zijn natuurtalenten in het model staan, maar sommige hebben er wat meer moeite mee. In het begin zal je misschien een beetje gespannen zijn. Het klinkt misschien gek, maar door thuis wat voor de spiegel te oefenen, zul je tijdens de fotoshoot zelfverzekerder en makkelijker voor de camera staan.

fotoshootOefenen voor de spiegel. Probeer eens of je jezelf een aantal uitdrukkingen eigen kunt maken zoals,  dromerig, vrolijk, uitbundig, zelfverzekerd, koel/afstandelijk, verleidelijk, leeg, verdrietig. Het werkt heel prettig als je deze uitdrukkingen op commando kunt oproepen en deze naar de camera kunt projecteren. De “lege blik” wordt vaak in bladen gebruikt. Je ademt voorzichtig tussen uw lippen door, waardoor jouw lippen op een natuurlijke manier iets van elkaar af komen te staan.

SMIZEN wat dat? Je hoeft niet persé lachen op de foto, maar als je lacht dan moet deze echt zijn.  Hoe doe je dit? Je kunt lachen met je ogen. Dat noemen we smizen of de Duchenne glimlach. Je richt je ogen op een vast punt, zodat je ogen niet heen en weer schieten waardoor je er bezorgd of onzeker uitziet. Een vast punt kan zijn: de fotograaf, de camera, degene die jou motiveert en die achter de fotograaf staat. een voorwerp of denk aan je lievelings voedsel. Houd je kin een klein beetje naar beneden.

Stralend lachen Nadat je goed aan de fotograaf bent gewend en jij geheel ontspannen bent dan pas kan je met een echte stralende lach gefotografeerd worden. Een klik met de fotograaf is daarom essentieel. Een geoefende fotograaf zal het juiste moment voor jou vastleggen.

Kleding tips tijdens een fotoshoot Zorg voor rust in de kleding. Drukke prints en logo’s leiden de aandacht af van het gezicht. Vermijd in die zin ook grove structuren, blokken, strepen en dergelijke. Een kledingstuk met een egale kleur voor een groepsfoto is het mooist, zodat het accent op de gezichten komt te liggen. Als je jouw blauwe ogen wilt accentueren, dan is mijn advies om een blauw kledingstuk te dragen in de kleur van je ogen.

Zorg dat je de kleding voor een groepsportret op elkaar afstemt, omdat dit het eindresultaat beïnvloedt. Hoe je dit doet hangt in eerste instantie af van jouw persoonlijke smaak. Je kunt om rust in de foto te creëren dit op verschillende manieren doen door bijvoorbeeld twee kleuren (bijvoorbeeld jeans met een wit shirt) te dragen of kleurtinten te gebruiken die op elkaar zijn afgestemd. Bedenk ook dat als iedereen in een lichte kleur gekleed is, die ene persoon in het zwart er heel erg uitspringt. En liever geen dikke winterse trui, terwijl de ander een zomers hemdje draagt.

Femmy 1
Model Femmy

Vergeet de accessoires niet. Een kleurige sjaal, ketting of riem kan juist iets feestelijks geven! Frisse kleuren werken over het algemeen het beste! Sombere en donkere kleuren komen ook op de foto somber over.

Wil je de foto’s zowel zakelijk als privé gebruiken? Zorg dan ook voor een kledingstuk met een wat zakelijker uitstraling. Bijvoorbeeld een jasje met een sjaal als dat bij jouw stijl past. Er wordt tijdens iedere photoshoot wat close-ups van jouw gezicht. gemaakt. Deze zijn vaak multi-inzetbaar voor social media.

Jouw fotografie wensen. Neem gerust voorbeeld afbeeldingen mee uit tijdschriften van houdingen hoe jij het liefst gefotografeerd wilt worden. Je kunt ook een noodboard via Pinterest maken. Geef duidelijk aan of je specifieke wensen hebt qua fotografie en voor welke reden je de foto wilt laten maken.

Styling Zorg dat je haar schoon gewassen is, eventueel goed in model is geföhnd. En wees zuinig met haargel gebruik.

Liever geen te zware make-up aanbrengen, omdat voor fotografie een andere techniek van opmaken is gewenst. Als visagiste/styliste kan ik jou eventueel adviseren over je outfit en tegen een vergoeding een visagie behandeling geven.

Je kunt eventueel ook een visagie workshop bij Bergsma-Lifestyle reserveren.

https://www.bergsma-lifestyle.nl/visagie-workshop/

Heb je nog vragen, neem gerust contact met mij op.

Veel plezier met de voorbereiding!

Copyright @2020 Bergsma-lifestyle en Bergsma-photography